Skip to main content
Search
Hogyan hat az IMODIUM®?

Title

Hogyan hat az IMODIUM®?

Ismerje meg, hogyan működik az IMODIUM® szervezetben.

Hogyan működik az emésztőrendszer?

Amikor az emésztőrendszer normál ritmusában működik, az étel és a folyadék rendszeres időközönként továbbítódik a gyomorból a vékonybélbe. Az étel ezután lebontódik, és a tápanyagok a folyadék nagy részével együtt felszívódnak. A nem hasznosítható anyagok némi vízzel együtt a vastagbélbe jutnak. Itt további víz szívódik fel, majd a bomlástermékek széklet formájában kiürülnek.

Mi történik, amikor hasmenésünk van?

Amikor valami felborítja a tápanyagok és a víz bélben történő felszívódásának természetes egyensúlyát, a belek szabályos és „nyugodt” működése túlzottan „megélénkül”. Az elfogyasztott ételből származó folyadék és ásványi sók túl gyorsan haladnak át a vastagbélen, így kevesebb folyadék tud felszívódni. Az eredmény laza vagy vizes széklet lesz, közismert nevén hasmenés.

Hogyan segít helyreállítani az IMODIUM® az emésztőrendszer működését?

Az IMODIUM® hatóanyaga, a loperamid-hidroklorid az emésztőrendszer természetes ritmusát segít helyreállítani, szabályozva annak aktivitását - a bélfalra hatva segít, hogy visszaálhasson a bélmozgások természetes, normális ritmusa. A folyadékok és sók felszívódása tehát újra a megszokott ütemben történhet, aminek eredményeként normalizálódik a széklet állaga.

Válassza ki az igényeinek leginkább megfelelő gyógyszerformát. Bármelyikről is legyen szó, az IMODIUM® enyhíti a hasmenés tüneteit, ami alapvető ahhoz, hogy a közérzetünk is normalizálódjon.