Skip to main content
Search
A hasmenés kezelése

Title

Miért kezeljük a hasmenést?

Ne hagyja figyelmen kívül, ha heveny hasmenése van. A hasmenés kezelésével a szervezet hamarabb megerősödik, így állapota gyorsabban javulhat - és mehet tovább a nap!

Figyeljen oda a hasmenésre

Hasmenés idején fáradtnak és gyengének érezheti magát. Ez nem is meglepő, mivel hasmenés esetén folyadék- és sóvesztés fordulhat elő.

Ezért ne hagyja figyelmen kívül a hasmenéses tüneteket.

Az IMODIUM® hatóanyaga, a loperamid-hidroklorid segít helyreállítani az emésztőrendszer természetes ritmusát és aktivitását, aminek eredményeként normalizálódik a folyadékok felszívódása a bélből.

Nem jobb, ha hagyjuk, hogy a hasmenés magától rendeződjön?

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a hasmenés annak a jele, hogy a szervezet igyekszik megszabadulni valamitől, ezért jobb, ha hagyjuk, hogy a baktériumok és méreganyagok "kimosódjanak" a szervezetből. A hasmenés azonban nem egy védekező mechanizmus, hanem az egyik legérzékenyebben szabályozott szervrendszerünk, a gyomor-bél rendszer működési zavarának a tünete. Fertőzés esetén az immunrendszer veszi fel a harcot a kórokozókkal szemben. A hasmenés kezelés nélkül folyadék- és sóvesztést okozhat, ami gyengeséghez, kimerültséghez vezethet. A korai kezelés csökkenti ezt a veszteséget, így állapota gyorsan javulhat, és a szervezet normális működése is hamarabb helyreáll.

Az IMODIUM® székrekedést fog okozni?

Az IMODIUM® hatanyaga nem székletfogóként működik, hanem a bélfalra hatva segít, hogy visszaállhasson a bélmozgások természetes, normális ritmusa.

A hasmenés megszűnése utáni székrekedés annak lehet a következménye, hogy a belek kiürültek, illetve a hasmenés alatt kevesebb ételt fogyasztottunk.

Ha orvosa tanácsa alapján kerülnie kell a bélmozgást lassító kezelést, akkor ne szedjen IMODIUM®-ot. Ilyen eset lehet, például ha Önnek szorulása van, illetve hasi puffadást tapasztal.

Mit kell tudni a folyadékpótlásról?

A hasmenés folyadék- és sóvesztéssel jár, ezért annak pótlására – különösen gyermekek esetében – nagy figyelmet kell fordítani.

A szájon át alkalmazott rehidráló (folyadékpótló) oldatok pótolják az elveszített folyadékot és ásványi sókat, és segítenek megelőzni a kiszáradást. 

Hogyan kezelhető a hasmenés?

Amit tehet heveny hasmenés esetén:

  • az IMODIUM®-ot már az első alkalom után beveheti. Segítségével megszüntethetők a hasmenés tünetei, felgyorsítva a gyógyulást.
  • A hasmenés folyadék- és sóvesztéssel jár, ezért annak pótlására – különösen gyermekek esetében – nagy figyelmet kell fordítani.
  • Fertőzéses eredetű hasmenés esetén az IMODIUM® nem pótolja az antibakteriális kezelést.
  • Ha heveny hasmenés esetén tünetei 48 órán belül nem enyhülnek, hagyja abba az IMODIUM® alkalmazását, és forduljon orvoshoz.

Amennyiben lehetséges, minden esetben az oki kezelésre kell törekedni.

Miért kellene szenvedni?

Jobb kezelni a hasmenést, hogy mielőbb jobban érezhesse magát.

Különböző eredetű akut és krónikus hasmenés tüneti kezelésére. A székletet keményebbé teszi és csökkenti a székletürítések számát és azok térfogatát.

Az IMODIUM® Instant szájban diszpergálódó tabletta a nyelvre helyezve feloldódik, így tökéletes megoldás útközben is.