Skip to main content
Search
A tesmozgás szerepe

Title

Testmozgás az emésztésért

Ismert, hogy a testmozgás jót tesz az emésztésnek. Szervezetünket a mindennapos mozgásra tervezték. A mozgásszegény életmód mellett bélrendszeri problémák léphetnek fel.

Haladjon kis lépésekkel

A rendszeres testmozgás az egészséges táplálkozással együtt hatékony stresszoldó, és hozzájárul az erőnlét megőrzéséhez.

Heti háromszor 30 perces testmozgást már nagyszerű teljesítmény. Próbálja ki a gyaloglást, az úszást, a kocogást vagy a kerékpározást, de választhat a számtalan csoportos mozgásforma közül is.

Ne csüggedjen, még ha kezdetben nehéznek is tűnik változtatni. Már kis dolgok is sokat jelenthetnek, és egy rövid felfrissülés még a legszorosabb napirendbe is beilleszthető.

  • Lift vagy mozgólépcső helyett használja a lépcsőt
  • Buszozás helyett sétáljon
  • Szálljon le a buszról egy vagy két megállóval korábban, és a hátralévő szakaszt tegye meg gyalog!
  • Parkoljon távolabb, mint az úticélja, és sétáljon!
  • Munkába menet válassza a hosszabb - gyalogos - útvonalat, akár egy kellemes parkon keresztül!
  • Vigye el a szomszéd kutyáját sétálni!

Testmozgás és stressz

A testmozgás ismerten stresszoldó hatású. Tény, hogy a stressz és a szorongás egyeseknél hasmenést provokálhat. A mai felgyorsult világban jó tudni, hogy a rendszeres testmozgás nemcsak az emésztést javíthatja, hanem a hasmenés egyik gyakori kiváltó okát, a stresszt is segíthet megszüntetni.

Testmozgás és menstruáció

A testmozgás a menstruációval összefüggő hasmenést is enyhítheti. Lehet, hogy ilyenkor nehezebben szánja rá magát a testmozgásra, de a sport nemcsak az emésztésének, hanem a hangulatának is jót fog tenni. 

Különböző eredetű akut és krónikus hasmenés tüneti kezelésére. A székletet keményebbé teszi és csökkenti a székletürítések számát és azok térfogatát.

Az IMODIUM® Instant szájban diszpergálódó tabletta a nyelvre helyezve feloldódik, így tökéletes megoldás útközben is.