Skip to main content
Search

Title

Mi a hasmenés?

Ahhoz, hogy megértsük a hasmenés kialakulását, először tekintsük át röviden az emésztőrendszert és annak működését, valamint, hogy mi történik, ha az érzékeny emésztőrendszer egyensúlya felborul.

Hogyan működik az emésztés?

Amikor az emésztőrendszer normál ritmusában működik, az étel és a folyadék rendszeres időközönként továbbítódik a gyomorból a vékonybélbe. Az étel ezután lebontódik, és a tápanyagok a folyadék nagy részével együtt felszívódnak. A nem hasznosítható anyagok némi vízzel együtt a vastagbélbe jutnak. Itt további víz szívódik fel, majd a bomlástermékek széklet formájában kiürülnek.

Amikor valami felborítja a tápanyagok és a víz bélben történő felszívódásának természetes egyensúlyát, a belek szabályos és "nyugodt" működése túlzottan "megélénkül". Az elfogyasztott ételből származó folyadék, ásványi sók és tápanyagok túl gyorsan haladnak át a vastagbélen. Ha a bélből kevesebb folyadék tud felszívódni, az eredmény laza vagy vizes széklet lesz, közismert nevén hasmenés.

Az IMODIUM® hatóanyaga, a loperamid-hidroklorid a segít helyreállítani az emésztőrendszer természetes ritmusát és aktivitását. Ez lehetővé teszi, hogy a szervezet képes legyen folyadékot, sókat és tápanyagokat felszívni, ahogy ez a megszokott módon történne, így segít visszatérni a rendes kerékvágásba, hogy újra önmaga lehessen.

A hasmenés fajtái

A hasmenést csoportosíthatjuk fertőzéses eredete szerint:

Fertőzéses eredetű hasmenés: Vannak olyan fertőzések, amelyek hasmenéssel járhatnak. Gyakori a norovírus-fertőzés során kialakuló hasmenés, amely fertőzött étel vagy víz fogyasztása után is előfordulhat, ezért fontos, hogy figyeljünk a megfelelő higiéniára, különösen utazás során. A gyermekek a hasonló rotavírusra fogékonyak.

Nem fertőzéses eredetű hasmenés: Ez a fajta hasmenés gyakoribb, mivel sok olyan tényező kiválthatja, amivel nap mint nap kapcsolatba kerülünk, például bizonyos ételek vagy a stressz. Míg a legtöbb embernek csak időnként van hasmenése, néhány embernél ez gyakrabban és tartósan jelentkezik. Ezért fontos, hogy rátaláljanak arra a kezelésre, amely panaszaikat enyhítheti. Segíthet, ha sikerül azonosítani azokat az ételeket és életmódbeli tényezőket, amelyek támogatják az emésztőrendszer működését.

Hogyan kezeljük a hasmenést?

Az IMODIUM® akár egy órán belül megszüntetheti a hasmenés tüneteit - segít helyreállítani az emésztés normál ritmusát, hogy panaszai minél hamarabb enyhüljenek - és mehet tovább a nap!

Tudjon meg többet az IMODIUM®-ról!

Az IMODIUM® hatóanyaga, a loperamid-hidroklorid segít helyreállítani a szevezet természetes ritmusát, aminek eredményeként hamarabb normalizálódik a létfontosságú folyadékok felszívódása a bélből. A kezeléssel megelőzhető a túlzott folyadék- és sóvesztés, és a szervezet működése is hamarabb helyreállhat.

Különböző eredetű akut és krónikus hasmenés tüneti kezelésére. A székletet keményebbé teszi és csökkenti a székletürítések számát és azok térfogatát.

Az IMODIUM® Instant szájban diszpergálódó tabletta a nyelvre helyezve feloldódik, így tökéletes megoldás útközben is.